Taalondersteuning voor werknemers 

Stel je werknemers met beperkte taalvaardigheid Nederlands te werk?
Dan biedt ‘taalondersteuning voor werknemers’ een oplossing.

Ervaren taalcoaches geven op niveau afgestemde taalondersteuning op maat van de werknemer(s), met als doel de uitoefening van het takenpakket samenwerking met de collega’s, klanten en werkgever te optimaliseren.

Als werkgever betaal je niets!
In 2019 krijg je 32 of meer uur taalondersteuning per deelnemer of groep deelnemers in functie van het doel dat je wilt bereiken . Ambassador dekt een beperkt aantal trajecten zolang het beschikbare budget toereikend is.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je deelnemers vallen onder het Paritair Comité 140.05
  • Alle werknemers komen in aanmerking
  • Je doet een beroep op een aanbieder van taalondersteuning uit onze lijst met aanbieders, samengesteld door de Werkplekarchitecten. Op de website jobentaalcoaching.be staat een zoekfunctie. Zo krijg je een handig overzicht van alle aanbieders per provincie en heb je direct de informatie per aanbieder gebundeld.

Geïnteresseerd?

  1. Contacteer een gespecialiseerde taalopleider in jouw regio. In onze lijst met aanbieders vind je alle contactgegevens.
  2. De taalopleider maakt eerst een analyse van de werksituatie en de taalcontext. Daarna volgt een intakegesprek. Op basis van de analyse en het gesprek stippelt hij een aangepast taaltraject uit voor de werknemer(s).
  3. Je maakt samen met de taalopleider afspraken over de inhoud, de vorm (individueel of in groep) en de duur. Die vermeld je op je aanvraag. Mail het aanvraagformulier naar juan.caballero@sfverhuizingen.be.
  4. De aanvraag moet steeds vóór de start de start van het traject gebeuren.
  5. Ambassador vzw laat je zo snel mogelijk weten of het traject kan starten.

Betaling?

Na afloop van het traject bezorg je de deelnemerslijst aan de taalopleider. Binnen de 3 maanden na het einde van het traject stuurt de taalopleider de deelnemerslijst naar juan.caballero@sfverhuizingen.be , samen met de factuur. Als Ambassador vzw alle documenten ontvangen heeft, wordt de taalopleider vergoed.

Dit project is in samenwerking met Sterpunt inclusief ondernemen, De werkplekarchitecten.